Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 7 февруари

07 февруари 2018, 22:00 часа • 4899 прочитания

ДПС не видя конфликт на интереси в проектозакона на Пеевски за медиите, граждани се вдигнаха на протест срещу застрояването на земеделски земи, а по данни на МВФ сивата икономика в България е на ниво Африка.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 7 февруари, сряда.

ДПС: НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ С ПРОЕКТОЗАКОНА НА ПЕЕВСКИ ЗА МЕДИИТЕ

В предложените промени в медийното законодателство от депутата на ДСП Делян Пеевски няма конфликт на интереси, въпреки че той притежава медии. Това коментира народният представител Хамид Хамид, който също е вносител на промените.

ГРАЖДАНИ СЕ ВДИГНАХА СРЕЩУ ЗАСТРОЯВАНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ

Граждани излязоха на протест пред служебния вход на Народното събрание срещу застрояването на земеделски земи.

ПО ДАННИ НА МВФ СИВАТА ИКОНОМИКА В БЪЛГАРИЯ Е НА НИВО АФРИКА

29,17% е средното ниво на сивата икономика на България за периода 1991-2015 г. Това ни нарежда сред първенците на Балканите и в Европа, а в световен мащаб се приближаваме до нивата в Африка. Това показват данните на Международния валутен фонд.

"ЗЛАТНАТА" ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА И КАК #КОЙ ОТНОВО Е ЗАМЕСЕН

Няколко избрани фирми са получили изключително високи суми от държавата, за да построят оградата по границата ни с Турция. Това показват четири договора с изпълнители, публикувани в новия портал за криптирани файлове на сайта "Биволъ" - cryptarsi.org.

НЕГОДНИ ВАКСИНИ СА БИЛИ ПОСТАВЯНИ НА БЕБЕТА В ПОЛША

Хиляди ваксини, които не се били съхранявани правилно и „хладилната верига“ е била нарушена при съхранението им, са били поставяне на възрастни, деца, както и на новородени.

СТАНАЛА ЛИ Е СГРАДАТА НА КТБ НА ПЛОЩАД "ГАРИБАЛДИ" ОБЕКТ НА ИЗМАМА ЗА 1 ЛЕВ?

Сградата на площад „Гарибалди“ в София, в която се помещаваха главните офиси на Корпоративна търговска банка (КТБ), е обект като залог на сделка, по която исканата реална цена е само 1 лев.

Това пише блогът "Войната срещу КТБ", като се позовава на заверен на 21 декември, 2017 година от нотариус официален договор, вписан на 28 декември, 2017 година в Агенцията по вписванията.

ДОБРЕВ СЪЩО ВИДЯ МАНИПУЛАЦИЯ ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА ЗА БИЗНЕСА, ПРЕДЛОЖИ ВАРИАНТИ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ

Проблемът на свободния енергиен пазар дойде от края на миналата година, когато търговци, закупили енергия за 70 лева на мегаватчас, я предложиха на свободния пазар за около 118 лева за мегаватчас. Това заяви председателят на комисията по енергетика в парламента и депутат на ГЕРБ Делян Добрев, без да уточнява кои са тези търговци и да съобщава имена.

5 ПАРТИИ ПРЕД ЗАКРИВАНЕ - ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА НЕ СА ПОДАЛИ ОТЧЕТИ ПРЕД СМЕТНАТА ПАЛАТА

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков заяви, че 5 политически партии за втора поредна година не са подали своите годишни финансови отчети пред Сметната палата и институцията ще предостави тази информация на прокуратурата. А тя от своя страна ще сезира Софийския градски съд и той е упълномощен тези партии да бъдат закрити.

МЕРКЕЛ И ШУЛЦ СЪГЛАСУВАХА КОАЛИЦИОННИЯ ДОГОВОР

Консервативният блок ХДС/ХСС на федералния канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Германия начело с Мартин Шулц след дълги преговори успяха да съгласуват коалиционния договор, който е в основата на новото правителство.

БНТ Е ПРИВЛЯКЛА ЕДИН 1% ОТ ТЕЛЕВИЗИОННАТА РЕКЛАМА ПРЕЗ 2017 Г.

Програмите на БНТ са привлекли едва 1 на сто от телевизионната реклама през 2017 г., показват данните на специализираната агенция "Медиа клуб".

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес