Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 6 декември

06 декември 2017, 22:00 часа • 2816 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп призна официално Йерусалим за столица на Израел. Служители на "Булгартабак" излязоха на протести в София, депутатите приеха на първо четене пет години затвор и 5000 лв. глоба за агитация за "Ислямска държава", а главният прокурор Сотир Цацаров увери, че няма масово подслушване.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешната сряда, 6 декември (Никулден).

ТРЪМП ПРИЗНА ОФИЦИАЛНО ЙЕРУСАЛИМ ЗА СТОЛИЦА НА ИЗРАЕЛ

"В съответствие със Закона за преместването на американското посолство в Йерусалим нареждам на Държавния департамент да започне подготовка за преместването на американското посолство от Тел-Авив в Йерусалим", се казва в съобщението на американския държавен глава.

ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ "БУЛГАРТАБАК": КАЗАХА, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАТВОРЯТ ФАБРИКАТА И НИ ОРГАНИЗИРАХА

Кръгът на "Да, България" и "Капитал" цели да унищожи "Булгартабак". Това заявиха протестиращите служители на дружеството пред Министерски съвет. В същото време лидерът на "Да, България" Христо Иванов опита да разговаря с част от недоволните, но това се оказа трудна задача.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: ПЕТ ГОДИНИ ЗАТВОР И 5000 ЛВ. ГЛОБА ЗА АГИТАЦИЯ ЗА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА"

Народното събрание прие предложенията за изменение на Наказателния кодекс, които предвиждат криминализиране на проповядването и агитирането на радикален ислям.

ЦАЦАРОВ УВЕРИ: НЯМА МАСОВО ПОДСЛУШВАНЕ

Главният прокурор Сотир Цацаров категорично отхвърли твърденията за масови нарушения при разрешаването за използване на СРС-та и обяви, че няма масово подслушване на политици, магистрати и журналисти.

ЧЕТИРИ СА ВОДЕЩИТЕ ПРИОРИТЕТА В ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Министерският съвет прие Програмата на Република България за Председателството на Съвета на ЕС.Програмата определя политическата рамка, основните послания и конкретни теми, по които нашата страна ще работи през първите шест месеца на 2018 г.

СИМЕОНОВ СРЕЩУ БОРИСОВ ЗА БАНСКО

Симеонов явно демонстрира своето разочарование, след като премиерът Бойко Борисов изразява опасение, че с предложението за анекс към договора за концесия за ски зоната в Банско "се поставя каруцата пред коня".

РАЗПИТАХА БОРИСОВ ЗА ТВЪРДЕНИЯТА ЗА ДЕПУТАТИ, ЗАМЕСЕНИ В НАРКОТРАФИК

Премиерът Бойко Борисов е бил разпитан днес заради твърденията си, че в Народно събрание има депутати, замесени в наркотрафик и купуване на гласове от затворници. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти след заседание на правната комисия в Парламента​, предаде репортер на Actualno.com.

СТОТИЦИ ДЖИХАДИСТИ ОТ "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" СЕ ЗАВЪРНАЛИ НА БАЛКАНИТЕ

Смята се, че около 300 екстремисти са се завърнали от редиците на "Ислямска държава" в държавите от Балканския полуостров.

ЕК ПРЕДЛОЖИ СВОЕТО ВИЖДАНЕ ЗА ПО-ТЯСНО СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОЗОНАТА

Европейската комисия официално представи конкретни мерки и пътна карта за задълбочаване и по-голяма интеграция на Еврозоната.

ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ УСПОКОИ: НЯМА ДА ЗАБРАНЯВАМЕ ДЮНЕРИТЕ

Информацията дойде от заместник-говорителят на Европейския парламент Маржори ван ден Бруке.

РУМЕН РАДЕВ ПИЛОТИРА ФРЕНСКИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ "РАФАЛ"

Френският самолет „Рафал“ надмина очакванията ми, чувствам се носталгично след полета. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, след като изпълни полет с изтребител „Рафал“ в базата на френските Военновъздушни сили в Сен-Дизие.

ЮНЕСКО ВПИСА МАРТЕНИЦАТА В ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЕЛЕМЕНТИТЕ НА НЕМАТЕРИАЛНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Мултинационалната номинация на мартеницата беше вписана в Представителния списък на елементите на нематериалното културно наследство на човечеството на ЮНЕСКО.

НИКУЛДЕН Е

Честит празник на именниците!

ОТИДЕ СИ ДЖОНИ ХОЛИДЕЙ

Един от най-известните френски певци композитори Джони Холидей почина на 74-годишна възраст.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес