Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 4 май

04 май 2018, 22:00 часа • 1837 прочитания

Бойко Борисов отчете една година управление на третия си кабинет, депутатите не намалиха нито заплатите, нито ваканциите си, а Каракачанов видя евтин пиар на Марешки за излизане на България от НАТО.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 4 май, петък.

БОРИСОВА РЕАЛНОСТ: СРАМ ЗАРАДИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, САЩ БИЛИ БЛАТОТО НА КОРУПЦИЯТА

Бойко Борисов даде обстойно интервю пред Нова телевизия по повод една година от встъпването в длъжност на третия му кабинет на "Дондуков" 1.

ДЕПУТАТИТЕ НЕ НАМАЛИХА НИТО ЗАПЛАТИТЕ, НИТО ВАКАНЦИИТЕ СИ

Със 65 гласа "За", 48 -"Против" и 55 "Въздържали се" Народното събрание отхвърли предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии.

"ГАЛЪП": БЪЛГАРИТЕ ДАВАТ ОЦЕНКА 3.71 НА ПЪРВАТА ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ НА "БОРИСОВ 3"

Министрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си година почти с добра средна оценка от българските избиратели - 3.71 по шестобалната система. Данните са от независим телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“.

РАДЕВ: БОРИСОВ НЕ МИ Е НА ДНЕВЕН РЕД

Помолен да коментира думите на премиера Бойко Борисов, че престрелките между институциите идват от президентството, Румен Радев отговори: „Днес мои гости в Русе са президентите на Австрия и Румъния, за да обсъждаме европейския дневен ред. Срещам се със студенти и кметове от крайдунавски градове, включително и румънски. Това е моят дневен ред и в него аз няма коментирам телевизионните изяви на премиера“, заяви той в Русе.

ГОЛЯМ ПОЖАР В КВАРТАЛ "КРАСНА ПОЛЯНА" (ВИДЕО)

Пламнали са складовете на търговската верига "Аванти" на бул. "Никола Мушанов", научи Actualno.com от свой източник, като огънят се е разпрострял на площ от около декар и половина. "Аванти" се занимава с търговия на едро и дребно с алкохол, цигари, безалкохолни напитки и захарни изделия.

КАРАКАЧАНОВ ВИДЯ ЕВТИН ПИАР В ИДЕЯТА НА МАРЕШКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО

Впечатлил се е човекът. Разбира се, евтин пиар. Сега да говориш за референдум, просто означава, че не си прочел закона. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира в ефира на БНТ изказването на депутата и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки за референдум за излизане на България от НАТО.

ЗАСИЛЕНИ ПОЛИЦЕЙСКИ МЕРКИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ, ПРОВЕРЯВАТ ЗА НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ

Взети са всички мерки за обезпечаване на реда в населените места и движението по пътищата на страната и през ГКПП във връзка с предстоящите празници.

НИНОВА СЕ ЗАРЕЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА ДАРЯВА 600 ЛВ. ОТ ЗАПЛАТАТА СИ

След като по-рано днес парламентът отхвърли предложението на БСП за свиване на депутатските заплати и ваканции, лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че всеки месец ще дарява по 600 лева от заплатата си за нуждаещи се.

У НАС ТОКЪТ НА ЕДРО Е ПО-СКЪП, ОТКОЛКОТО В ГЕРМАНИЯ

Оказва се, че богатите северни страни в Европейския съюз (ЕС) плащат по-малко за електроенергия на едро, отколкото по-бедните южни държави. Най-евтина е електроенергията в скандинавските държави и в Германия. Най-скъпо е в Италия, Гърция и Португалия.

УСТАНОВИХА КОЛИЧЕСТВОТО НОВИЧОК, ИЗПОЛЗВАНО СРЕЩУ СКРИПАЛ

За отравянето на бившия руски разнузнавач Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия са били използвани от 10 до 100 гр течно химическо вещество. Това е заявил за The New York Times председателят на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмет Узюмджю.

ФАНДЪКОВА ОТРИЧА ЗА РАЗГОВОР НА ИВАНЧЕВА ОТНОСНО ПОДКУПА И ВРЪЗКА С ГЕРБ

Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече твърденията в публикации в медии, за това, че името на партия ГЕРБ е било замесено в разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров.

КАМАРАТА НА ЛОРДОВЕТЕ МОЖЕ СКОРО ДА СТАНЕ ИСТОРИЯ

Времето на Камарата на лордовете може и да изтече, след като дебат за премахване на Горната камара на британския парламент вече е внесен в парламента за 18 юни.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТНОВО Е НОМЕР 4 В СВЕТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров си върна четвъртото място в световната ранглиста, която ще бъде обновена официално в понеделник.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес