Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 8 март

08 март 2019, 06:00 часа • 1390 прочитания

В петъчния ден е време за прегледа на печата и най-интересните акценти от страниците на вестниците. А, разбира се, честит празник на дамите от целия екип на Actualno.com.

Вестник "Сега"

Изданието отбелязва, че народните представители действат твърде непрозрачно, като дават данъчната амнистия на мюфтийството у нас. Вестникът пише, че няма яснота нито за размера, нито за вида на дълговете, от чието опрощаване според мюсюлманското духовенство зависел религиозният мир в България.

Вестник "24 часа"

Ежедневникът коментира, че Европейският съюз няма да постигне съгласие по въпросите на миграцията преди изборите през месец май. Съветът на ЕС по вътрешни работи трябваше да постигне единодушие по правилата за миграцията, но на последното заседание преди вота от вчера (7 март) това не се случи.

Вестник "Труд"

Всекидневникът акцентира, че по жени във властта сме първенци в Евросъюза. Данните са на "Евростат" за 2018 г. и станаха публично достояние в навечерието на Международния ден на жената - 8 март. Става ясно, че дамите в правителствения сектор у нас са почти 40%, докато за ЕС този показател е 30 на сто.

Вестник "Монитор"

Медията посочва, че едва 7% от всички регистри в страната са модерни. Причините за изоставането ни не са малко. Една от тях е, че България не е стартъп страна като Израел, Сингапур или Естония. През годините администрациите са били задължени да поддържат база данни като източник на информация, справки и други, а голяма част от тези данни е постъпвала под формата на хартия.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес