Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 29 ноември

29 ноември 2018, 06:00 часа • 5181 прочитания

Сняг и бюджет 2019 г. - това са ключовите теми, които занимават родните ежедневници, в днешния 29 ноември, четвъртък. И ако през деня се очаква валежите на повечето места да спрат, народните представители трябва да продължат работата си по парите на държавата за следващата година.

С прегледа на печата редакционният екип на Actualno.com ви казва добро утро. Ето част от акцентите по страниците на вестниците.

Вестник "Сега"

Изданието посвещава подробен материал на усложнената обстановка в страната вследствие на рязкото влошаване на времето. Всекидневникът пише, че снегът е предизвикал поредния транспортен хаос в страната, а катастрофи, аварии и километрични задръствания са само част от картината на нахлуването на зимата у нас.

Вестник "24 часа"

Медията отбелязва, че предстои спешна промяна на Закона за електронните съобщения, за да се изсветлят собствениците на сайтове "клюкарници". Става ясно, че това е част от стратегията на управляващите за борба с фалшивите новини - един сериозен глобален феномен, от който пострада почти целият свят.

Вестник "Труд"

Изданието пише за парите на чиновниците, като посочва, че с промени в Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, подложени на обществено обсъждане, с 20% ще се вдигнат възнагражденията на експерти, които са получили отлична оценка за работата си. Предвижда се и повишение на парите за новоназначени служители.

Вестник "Монитор"

Всекидневникът обръща внимание на бюджет 2019 г., по който депутатите отметнаха немалко параграфи тези дни. "Монитор" коментира, че се очакват 15% повече приходи от осигуровки, а средната пенсия скача с 24 лева. Междувременно социалният министър Бисер Петков заяви, че осигурителната система е финансова система и не търпи прекалено политическо вмешателство. Думите на министъра дойдоха относно бюджетът на Държавното обществено осигуряване (ДОО), който бе приет след бурни дебати в Народното събрание.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес