Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 26 ноември

26 ноември 2018, 06:30 часа • 4434 прочитания

Новата седмица започва освен с дъжд на много места, но и с разнообразни заглавия по страниците на печата. Редакционният екип на Actualno.com ви предлага да направим заедно един бърз преглед на акцентите за днешния ден, който върви отлично със сутрешната ободряваща напитка.

Вестник "Сега"

Натрупаното по партидите за втора пенсия за пръв път премина 3000 лв. - към 30 септември средният размер на натрупаните средства в универсалните фондове е 3016.26 лв. Това показва последната статистика на Комисията за финансов надзор, която изданието цитира. Жените обаче продължават да изостават от мъжете - за тях средната сума в партидите е 2864.31 лв., докато за мъжете е 3159.61 лв

Вестник "24 часа"

Всекидневникът също обръща внимание на темата за доходите, като поставя фокус върху ръста на минималната и средната работна заплата. Вестникът коментира възнагражденията в отделните сектори, като става ясно, че най-ниски са доходите при ресторантьори и хотелиери, както и при заетите с различни административни дейности.

Вестник "Труд"

Предстоящият след десет дни голям празник Никулден влиза в полезрението на ежедневника с важна потребителска информация. Става ясно, че на борсата в Бургас шаранът се продава за 6 лева на килограм. Според търговците няма да има промяна в цената на рибата. В Бургаско ще посрещат празника и с чернокоп, тъй като рибарите в района казват, че в морето го има в изобилие.

Вестник "Монитор"

Изданието излиза с важна информация за любителите на плодовете и зеленчуците. Ако те са лепкави, това означава, че са третирани с дифенол, за да се запазят по-дълго време, предупреждават токсиколози. Ето защо те съветват, за да се справим с пестицидите, да белим всички плодове, като круши, праскови, ябълки и смокини. Тиквички, краставици, патладжани – също. Екологично чистите краставици например трябва да са в нежно тревист зелен цвят. Ако са тъмно зелени, значи са ги прехранили с нитрати. Белете ги преди консумация, поясняват още експертите.

Така изглеждат част от акцентите на печата за днешния понеделник, 26 ноември. А пък ние ви пожелаваме да поставяте акцент само върху нещата, за които си струва, през предстоящата седмица. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес