Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Василев: Правителството да харчи по-малко и да се стреми към приключване на годината без дефицит

02 юни 2021, 21:30 часа • 3984 прочитания

"През последните години няма изявена икономическа политика при управлението на България, говори се за усвояване на еврофондове и разпределяне на обществени средства". Това каза Николай Василев, бивш вицепремиер и бивш министър на икономиката пред Нова телевизия.

Според него успехите на икономиката се дължат предимно и основно на частния сектор, като той е убеден, че в държавата трябва да има повече контрол за публичния сектор. "Не съм чул за големи мерки за подкрепа на бизнеса от служебния кабинет, но намериха пари за пансионерите. Бюджетът не трябва да се актуализира, ако е нужно да се направи, да бъде в обратна посока, правителството би трябвало да харчи по-малко и да се стреми към приключване на годината без дефицит. Още от началото на НДСВ винаги сме казвали, че не трябва да има големи държавни излишъци, а по-скоро балансиран бюджет", заяви Василев.

Той вярва, че сме се запътили добре за Еврозоната, но левичарски политики няма да помогнат, ще забравим за десетилетия за нея, ако дойде ляво правителство, гледащо основно на Изток.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес