Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неофит: В този ден мислите и молитвите ни са с децата на православна България

21 ноември 2022, 11:19 часа • 1408 прочитания

В този ден мислите и молитвите ни са с децата на православна България. Това се посочва в обръщение на Негово светейшество Българския патриарх Неофит за Деня на християнското семейство.

ОЩЕ: На Въведение Богородично отбелязваме Деня на християнското семейство

„В този ден мислите и молитвите ни са с децата на православна България и с всяка малка домашна църква, в която любящи родители възпитават своите обични чеда в любов към Бога и ближния, в чистота и благочестие и във всички християнски ценности и добродетели, завещани ни от Христа Спасителя в светото Евангелие. Чистотата на детското сърце е онзи неизменен идеал, към който трябва да се стремим и ние – възрастните, защото, както казва Господ, „… ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно“ (Мат. 18:3)“, се посочва в обръщението на Българския патриарх.

Патриархът призовава да се стремим към тази съвършена чистота и непорочност, да се учим от детската невинност и да предпазваме не само нашите деца, но и самите себе си от всяка съблазън и греховен помисъл, с които врагът на човешкото спасение ни оплита в своите мрежи.

„Молитвите и майчинското небесно застъпничество на Пресветата наша Владичица и всякога Дева Богородица да бъдат с всички нас! Честит и благословен празник!“, пожелава Негово светейшество.

Пълния текст на обръщението - може да прочетете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес