Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР си постави за цел да стигне върха на пирамидата на покровителите на каналджиите

26 август 2022, 07:48 часа • 2632 прочитания

Вината за трагедията в Бургас са комплексни и започват от Гранична полиция. Амбицията ни е да стигнем до върха на пирамидата затова кой покровителства каналджиите от МВР. Такава цел си постави заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев пред БНТ за тежката катастрофа, при която загинаха двама полицаи в Бургас при изпълнение на служебните си задължения.

Състоянието на оградата на турската граница не е лошо, както твърдят някои експерти, уточни Станев. Възложено е като задача да се преосмили дали да не се стигне до закриване на гранични управления. МВР продължава взаимодействието си с прокуратурата. 

Работата на МВР е една от рисковите професии и всеки един от нас знае колко са рисковете и понякога не могат да се преценят в началото, обясни Станев. 

МВР винаги е взимало мерки за защита на здравето и сигурността на служителите си. Понякога мерките са закъснели, но много често се взимат превантивни мерки, които остават скрити за обществото, изтъкна Станев. Оборудването в МВР не е на необходимото ниво и служебният вътрешен министър полага усилия да бъдат подобрени условията на труд и сигурност на полицаите, поясни Станев. 

В повечето полицейски автомобили има шипове за извънредно спиране, но полицаите са нямали време да ги пуснат и да реагират, за да спрат автобуса. 

Още: Шефът на полицейските синдикати: МВР се справя с мигрантите за сметка на служителите си

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес