Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леброн Джеймс собственоръчно отстреля Индиана

31 май 2013, 09:45 часа • 5629 прочитания

Големите мачове искат големи играчи. А в последните три години в НБА най-големият се казва Леброн Джеймс. И в мач номер пет от финалната серия в Източната конференция между „Маями Хийт” и „Индиана Пейсърс” Краля категорично доказа защо му е даден този прякор, печелейки собственоръчно срещата, завършила с 90:79 за „горещите”.

Леброн завърши с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции, като направи 50% стрелба от игра, включително с три тройки. Силно за домакините играха още Удонис Хаслем, вкарал 16 точки и Марио Чалмърс, записал 12 точки и 6 асистенции. Дуейн Уейд и Крис Бош обаче играха слабо и се отчетоха с едва 17 точки общо – за Уейд е разбираемо, тъй като играе с контузия. За гостите Пол Джордж записа 27 точки и 11 борби, а Рой Хибърт се отчете с 22, но резервната скамейка на тима вкара едва 13 точки за цял мач.

Срещата започна лошо за „Маями”, като шампионите изоставаха с четири точки на почивката, а с оглед на показаното разликата трябваше да е по-голяма. В третата четвърт обаче Джеймс буквално избухна, като сам надстреля целия тим на гостите, вкарвайки 16 точки срещу едва 13 на „Индиана”, а „Маями” направи серия от 11:2 още в самото начало на частта и я взе с 30:13. Това се оказа напълно достатъчно за успеха на „Хийт”.

Шестият мач от серията се играе в събота срещу неделя, като домакин е „Индиана”, а евентуален седми сблъсък ще е в Маями.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес