Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конфликт за паркомясто за хора с увреждания възмути обществото (ВИДЕО)

22 юни 2018, 10:46 часа • 3627 прочитания

Конфликт за паркомясто, предназначено за хора с увреждания, предизвика възмущение в социалните мрежи.

От 18 години за Владимир Гюров колелата в живота са това, което буквално го движи, шофира от 10. От толкова са и грижите му ще намери ли къде да паркира. Снощи по думите му млада жена паркира на място, предназначено за хора с увреждания, в центъра на София.

"Опитах се учтиво да помоля да спра на това място, на което получих отрицателен отговор, ехидна усмивка. След като видя, че съм настоятелен, бръкна в колата, извади стикера и го остави на прозореца”, разказа Гюров.

Владимир подава сигнал на 112. Пристигат полицаи. Понеже момичето го няма в колата, е съставен протокол и следва проверка.

Общо 14 хиляди са стикерите в столицата, дадени от Центъра за градска мобилност. 156 са иззети от началото на годината, а 66 са били ползвани от трети лица, без да имат право.

"Късно вечерта не се контролира от Центъра за градска мобилност, но пък и лицата с увреждания също могат да паркират навсякъде", посочи Румяна Милова, директор на ЦГМ.

От Центъра признаха пред bTV, че са чести случаите, при които трети лица ползват стикерите за паркиране, предназначени за хора с увреждания. Въпреки това обаче отказаха да ни кажат дали дамата притежава такъв талон с мотива, че тази информация представлява част от личните ѝ данни.

След бурната реакция във Facebook момичето пратило покана за приятелство на Владимир. 

"Kогато иде реч за морал и човещина, това е единственото нещо, което аз не мога да преглътна", категоричен е Владимир.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес