Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kaufland стартира първата по рода си Лидерска академия

09 август 2024, 12:08 часа • 480 прочитания

Kaufland стартира нова едногодишна програма за своя екип – Kaufland Leadership Academy. Тя има за цел да събере на едно място ръководители на позиции със стратегическо значение и богат опит в компанията и да засили нагласата им за растеж. В рамките на програмата те ще получат интересни възможности за лично и професионално развитие, които да приложат чрез силата на това да бъдат заедно.  Именно затова мотото на Академията е „We Grow Together“ (превод от англ. език „Растем заедно“). Програмата се състои от шест модула, като финалът ѝ ще бъде през април 2025 г.

В първия етап на академията са реализирани два модула „Екипност“ и „Себеуправление“.  Част от програмата е и темата „Култура и ръководене“, която има важна роля за компанията и е сред приоритетните ѝ теми. Симулацията, в която ръководителите участват, е разработена специално за целите на тази академия и е фокусирана върху това как лидерите възприемат, опознават и участват във формирането на организационната и екипна култура. На участниците е дадена възможност да приложат разнообразна палитра от инструменти - даване на обратна връзка, създаване на психологическа сигурност в екипа, овластяване и създаване на лидерски етос.

Сред останалите теми в Лидерската академия са „Ефективна комуникация“, „Стратегическо мислене“ и „Управление на промените и иновациите“.  Всеки модул се провежда в рамките на два дни, като се избират различни локации, а хората, с които компанията работи за провеждане на активността (б.а. фасилитатори), са тясно специализирани в материята на всеки модул.

„В кариерния си път всеки от нас заслужава и може да развива своите умения и професионални възгледи, независимо колко богат опит има. Вярваме, че чрез насърчаване на непрекъснатото учене и растеж ние създаваме по-устойчиви и силни лидери, които могат да водят нашите екипи към успех. Като инвестираме в развитието на нашия най-ценен актив – хората,  ние укрепваме нашата организационна култура и гарантираме дългосрочен растеж и просперитет.”, каза Кристина Косева, Експерт Обучение, развитие и мотивиране.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес