Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карло Анчелоти официално стана треньор на Реал Мадрид

25 юни 2013, 15:09 часа • 11415 прочитания

Италианският специалист Карло Анчелоти вече е треньор на деветкратния европейски клубен шампион "Реал Мадрид", съобщи официалният сайт на клуба, предаде БГНЕС.

Анчелоти заменя Жозе Моуриньо, който се върна на кормилото на "Челси". Контрактът на италианския специалист с "Реал" е тригодишен, той ще бъде представен на пресконференция на "Сантяго Бернабеу" в сряда следобед. Анчелоти от 2011 година водеше отбора на "Пари Сен Жермен", с който спечели френското първенство миналия сезон.

През кариерата си 54-годишният треньор работи в "Ювентус", "Челси" и "Милан", с който два пъти триумфира в Шампионската лига и веднъж в италианското първенство. Миналият сезон "Реал" не успя да спечели нито един трофей, отборът завърши на второ място в Ла Лига и загуби от "Борусия Дортмунд" в полуфиналите на ШЛ, както и отстъпи пред "Атлетико Мадрид" във финала на Купата на страната.

В същото време бе потвърдено, че мястото на Анчелоти в ПСЖ ще заеме Лоран Блан. 47-годишният бивш селекционер на Франция застава начело на парижани с договор за две години. Под ръководството на Блан Франция стигна до 1/4 финалите на Евро 2012 г., където бе отстранена от бъдещия шампион Испания.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес