Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво искат децата от Дядо Коледа

24 декември 2013, 18:55 часа • 27190 прочитания

Деца разказаха пред БГНЕС какво обичат да правят по това време на годината.

3-годишната Ирина разказа, че Дядо Коледа й е донесъл кукла, с много хубава и дълга коса, с която си играе, докато не ходи на детска градина. Освен това, малката Ирина рисува и гледа филмчето за Маша, което е сред любимите й.

"Дядо Коледа ми подари игра, в която един човек тича и си взема оръжия, пари и коли. В нея, за да спечелиш, трябва да натрупаш много пари и да си изпълниш всички мисии", разказа 8-годишният Кристиян за най-модерните играчки, с които днес се забавляват децата. Кристиян признава, че за следващата Коледа иска конструктор, но мечтата му е един ден да стане хакер. "Довечера на трапезата ще има питка с паричка, която искам да ми се падне и ще ям от любимата си баница", каза Кристиян, който през ваканцията се забавлява с един от най-известните коледни филми – "Сам вкъщи".

5-годишната Ивана разказа, че иска да стане фризьорка, когато порасне и затова през тази година белобрадият старец я зарадвал с фризьорско студио, а в замяна на това тя е била много послушна. "Довечера искам да има коледни сладкиши и да гледам "Замръзналото кралство", добави още малкото момиченце.

Христо е само на 6 години, но вече знае, че на Бъдни вечер се ядат постни ястия, сред които най-много обича сармите. Той вече е изработил коледни картички в детската градина, на които са нарисувани снежни човечета и елхи, и с тях е пожелал на близки, и приятели да бъдат много послушни през настъпващата година.

Въпреки че е на 12 г., Гергана Николова все още вярва в Дядо Коледа. Тя подчерта, че на Коледа обича да сурвака и да яде баница с късмети. "Тази година исках да имам много шестици и успехи в учението. Справих се добре, а Дядо Коледа ми донесе много дрехи и електронни игри", сподели Гергана за успехите си.

"Все още не съм решила Дядо Коледа какво да ми донесе през следващата, но през тази година получих пееща кукла. Пожелавам на хората много здраве и да се обичат", каза друго малко момиченце, което е получило и малко братче от белобрадия старец от Лапландия, и прекарва празниците, грижейки се за него.

5-годишният Слави си играе с робота, който е получил за празниците, а по време на Коледа призна, че обича да хапва бисквитки с формата на елха и да гледа как вълкът гони заека във филмчето "Ну, погоди!".

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес