Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жители на Владая алармират за опасен пътен участък

14 октомври 2020, 20:38 часа • 4165 прочитания

Жители на Владая алармират за опасен пътен участък, чиято лоша поддръжка може да отнеме човешки живот. В него липсва част от мантинелата, пътните знаци са изцяло или частично закрити от растителност, а хоризонталната маркировка е почти незабележима.

Мантинелата липсва точно в участък, в който автомобил преди време е прелетял от пътното платно в двора на жители на с. Владая. Светослав Митов, в чийто двор е паднал автомобилът, твърди, че фатален край е избегнат, само защото произшествието се е случило през нощта и никой от живеещи в къщата не е бил на двора. А те са от няколко поколени, включително съвсем малки деца.

Инициативният комитет, работещ за подобряване условията за пътуване по пътя София – Перник е изпратил сигнал до председателя на УС на АПИ Георги Терзийски и до председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова.

В писмото, подписано от председателя инж. Васил Николов, те посочват, че получили множество сигнали от граждани, вследствие на които са извършили наблюдение на състоянието на пътната маркировка в участъка от Княжево до с. Владая и са констатирали крайно незадоволително състояние. "В тъмната част на денонощието, както и при валеж, маркировката не се вижда и не изпълнява своите функции по обезпечаване безопасността на движението", се казва в писмото.

Гражданите получили информация, че маркировката е била временно поставена с нетрайна боя и ще бъде подновена с трайна релефна маркировка при реализацията на проекта за реверсивната организация на движението по пътя Княжево - Драгичево. “Свидетели сме на необосновано и твърде продължително забавяне на реализацията на този проект и затова с оглед елиминиране предпоставките за възникване на тежки ПТП в този участък настояваме за спешни мерки за подновяване на маркировката или незабавен старт на реализацията на проекта за реверсивното движение“, заявяват от Инициативния комитет.

Оттам съобщиха, че разчитат и на намесата на АПИ и Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата, както и на всички други държавни неправителствени организации, които проявяват загриженост към безопасността на движението.

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес