Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иран се предлага за посредник в сирийската криза

23 октомври 2012, 13:20 часа • 7610 прочитания

"Национален диалог" с участието на всички страни в сирийската криза може би ще стартира "скоро" в Техеран или в друга държава от района, заяви ирански високопоставен служител, цитиран от медиите, предаде БГНЕС.

"Скоро в някои страна от района или в Техеран ще започне национален диалог, в който ще бъдат представени всички групи на опозицията и представители на властта", посочи Хосеин Амир Абдолахян, заместник-министър на външните работи, цитиран от официалната агенция ИРНА.

Той направи това изявление след среща с руския си колега Михаил Богданов, но не направи уточнения за опозиционните групи, които може да участват в сирийския диалог. Абдолахян обаче призна, че "някои групи от опозицията" са отхвърлили поканата за участие и добави, че Техеран продължава "опитите да ги убеди".

Въоръжената опозиция отхвърля каквато и да било роля на Иран в търсенето на решение на конфликта в Сирия, смятайки, че Техеран се е дискредитирал с безрезервната си подкрепа за режима в Дамаск още от началото на кризата.

Редактор: Десислава Ушатова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес