Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Последното нещо, което се търси в ситуацията с Божков, са интересите на държавата

08 май 2020, 20:18 часа • 16667 прочитания

Интересите на държавата са последното нещо, което се търси в ситуацията с Васил Божков. Това каза за „Фокус“ анализаторът Илиян Василев. Според експертът това у нас дори не е мафия, защото там съществуват правила.

„Той нали беше най-богатият и тъй като има нови силни на деня, които не могат да търпят някой друг да бъде по-богат и трябва да му вземат богатството. Начинът, по който се оперира у нас не е нормалният начин за забогатяване, който изисква предприемчивост, проекти и умели инвестиции, а чрез канибализъм, в който единствения начин да имаш е да отнемеш от някой. Божков беше направил доста печеливш бизнес, след наркотрафика и горивата. Финансовите потоци предизвикаха безсънни нощи на желаещите да са новите богати и те скочиха върху него. Първо, за да му вземат парите в името на държавата, чиито интереси бяха забравили да защитават“, коментира експертът.

Договорките при Васил Божков са невъзможни. Системата ни е такава, че те не се договарят, а искат всичко. Притискат хората, които са си набелязали до стената и не им оставят изход, каза още Илиян Василев.

Всичко по случая с Божков четете ТУК.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес