Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Вулджев: Банковият съюз е капан за българските данъкоплатци

01 октомври 2021, 13:38 часа • 7909 прочитания

"Това е заключението на около 50 страници задълбочен анализ на структурата и историята на Банковия съюз на ЕС и това как България се вписва в нея. Това беше може би най-трудното изследване, което съм писал досега.

Но си струваше. Защото това изследване е и най-подробният отговор на въпроса какво аджеба е Банковия съюз, как работи и какво да очакваме от него. Поне на български език", разкрива икономистът Георги Вулджев във Фейсбук.

Присъединявайки се по изключително унизителен начин към Банковия съюз на днешната дата преди точно 1 година, България се изложи на сериозни фискални рискове.

Рискове, които не можем да си позволим подценяваме в контекста на хронични проблеми в банковия сектор (у нас и в цяла Европа), политическа нестабилност и рекордни нива на инфлация.

Уви, освен ние от ЕКИП, никой друг от т.нар. "икономически експерти" които ни тикат ежедневно по телевизора не е обърнал сериозно внимание на темата за Банковия съюз. Просто се повтарят опорните точки преминали по корумпираната до шия верига Кристин Лагард - Кристалина Георгиева - Владислав Горанов - Бойко Борисов. Последният от които най-нагло лъжеше българските граждани с опорки от типа "В Банковия съюз банки не фалират".

От всички грабителски схеми на режима на ГЕРБ, манията по еврото ще ни остави най-тежко наследство.

Пълният анализ можете да прочетете на този линк.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес