Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фелдшер от Родопите издаде стихосбирка

13 април 2023, 20:07 часа • 1476 прочитания

На бял свят излезе първата стихосбирка на фелдшера Дурсун Чаушев от доспатското село Бръщен. Тя е със заглавие „Полъх от любов“.

Неговите стихотворения се споделят от много потребители в социалните мрежи. Написал е достатъчно много стихотворения, за да ги обобщи в стихосбирка, а защо „Полъх от любов“ става ясно от нейното съдържание, пише за него "Вестник на община Доспат". 

В предговора на „Полъх от любов“ Дурсун казва: „Хората идват на този свят, за да изпълнят своята мисия. Да следват повелята на Всевишния, че всичко на земята е преходно… идваме и си отиваме. Без любов светът би изглеждал мрачен и студен. Всеки ден да посрещаме с обич, която ни дава шанс да станем по-добри. Обичта ни към близки, приятели и всички хора около нас е светлината за нас. Животът е едно пътуване, на което трябва да се радваме и наслаждаваме във всеки един миг. Да бъдем доволни от това, което Всевишният ни е дал! Само така ще бъдем сред най-богатите хора на света. В живота си постоянно да правим добрини, дори понякога в очите ни да има и сълзи!“

Над 50 стихотворения съдържа стихосбирката на медика. Има стихове на различна тематика, включително и за войната в Сирия, но най-голям дял е посветен на любовта.   

Дурсун Чаушев е роден през 1951 г. в с. Бръщен, където завършва начално образование. Между 5-ти и 8-ми клас ходи пеш в съседното село Кочан. Средно образование завършва в Банско, а в Благоевград завършва за фелдшер.

Работи като медицински специалист в село Црънча и Филиала на за спешна медицинска помощ на Доспат. След пенсионирането си една година е работил в детски градини и училища в общината. В момента отново е в спешната помощ на Доспат.

„Моето призвание е да лекувам и да помагам на хората по всяко време на денонощието. Обичам поезията, тя ме вдъхновява, музиката - в приличен вид, и най-вече спорта“, казва за себе си Дурсун Чаушев.

Още от Доспат: 

Знаете ли кой е най-високият град в България?

Кметът на Доспат: Промените в Закона за горите са в ущърб на хората

Кметът на Доспат с награда за най-добър социален партньор от СБУ

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес