Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на Агенцията по горите обеща имена като примери за феодализация на гората

03 юни 2021, 07:59 часа • 2452 прочитания

Няма да отстранявам никой, освен ако нямам ясни доказателства и факти за почтеността и евентуална некоректност. Това заяви Александър Дунчев, изпълнителен директор на Агенцията по горите.

По думите на Дунчев, няма горски в системата, който да не е участвал в „поръчки” – правели са компромиси в името на по-голямото добро, да опазват по някакъв начин гората. Всички, които категорично не са искали да участват в поръчки, са извън системата, каза новият директор на Агенцията по горите. По политически начин е ставало притискането – някой на някакво ниво се обажда. Повечето хора, които живеят в малки населени места, не могат да се противопоставят – защото моментално биват изхвърлени и нямат друга опция. Трябва да има деполитизация на системата, друг път няма, сигурен е Дунчев.

Тотална прозрачност – контрол върху камионите с дървесина най-вече, това е рецептата според Дунчев. По думите му, няма предприятие, в което да не се случва изкривяване на процеса по развъждане на дивеча – т.е. става процес на "феодализация". Ще има справки с имена, обеща той.

Ние ги хващаме, после съдебните институции или прокуратурата нещо се случва и тези хора се връщат още по-нагли – така Дунчев коментира пред bTV наболялата тема с бракониерите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес