Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Манолов готов да оглави КТ "Подкрепа"

07 февруари 2015, 09:37 часа • 19937 прочитания

Председателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев потвърди снощи, че напуска поста си и няма да се кандидатира за нов мандат. Той изрази надежда да убеди вицепрезидента Димитър Манолов да го наследи.

"Аз доколкото мога, с нещо ще помагам“, каза Тренчев. Той обясни решението си да се кандидатира за поста: "Разберете, тази политика изпепелява".

Синдикалният лидер обясни, че си тръгва, защото иска да спаси душата и защото "защото тази работа ме свърза с политици, тази среда ме опустошава". В допълнение той добави, че ситуацията се развива много тежко и не изключва ексцесии и насилие. Те щели да дойдат от отчаяние.

"Даже мога да стоя докато съм жив. Не желая. Колкото и да не ви се вярва, разберете, че има един човек, който не иска да е началник в тая държава“, допълни Тренчев в ефира на БНТ.

"Ако нямам друг избор, ще се кандидатирам за председател на "Подкрепа". Това заяви пред Нова телевизия вицепрезидентът на синдиката Димитър Манолов.

На 8 февруари 2015 г. Тренчев ще навърши 60 години. На същата дата ръководената от него организация ще отбележи 26-ия си рожден ден. Той е начело на „Подкрепа“ от създаването й, припомня "24 часа".

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес