Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров поиска снемане на имунитета на Трайчо Василев след нападението над журналисти

06 октомври 2015, 17:37 часа • 3120 прочитания

Главният прокурор Сотир Цацров внася искане за снемане на имунитет на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Във връзка с инцидента с екип на Нова телевизия в ромската махала на град Самоков Прокуратурата на Република България съобщава: "Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, незабавно след получаване на сигнал за извършени престъпления срещу собствеността, личността и реда и общественото спокойствие, е започнало разследване за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, и унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели-очевидци на престъпленията. Приобщен е към доказателствата по делото видеоматериалът, отразяващ част от престъпните прояви".

От доказателствата по делото се установява, че единият от извършителите на хулиганските действия е Трайчо Василев – кандидат за общински съветник в Самоков. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Василев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който ще внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Василев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

Припомняме, че по-рано днес екип на Нова телевизия бе нападнат в Самоков. Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов били изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, по пряков Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков. "Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там, Трайчо Василев, синът му и още десетки роми ни нападнаха", разказа Надя Ганчева.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес