Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Беновска: Има ли доклад на ЦРУ за Борисов?

11 юли 2012, 13:11 часа • 21390 прочитания

Журналистката и водеща на Радио К2 Илиана Беновска изпрати поредно писмо до посланик Джеймс Уорлик със запитване относно съществуването на доклад на ЦРУ за премиера Бойко Борисов.

Публикуваме, изпратения ни документ без редакторска намеса:

Първо - На 3 юли попитах посланика на САЩ Уорлик: „По какъв повод и доколко е било официално посещението на Директорът на ЦРУ Петреъс в България5 до 7 юни 2012 г."?

Повод да задам този въпрос ми даде интервю на министър-председателя Бойко Борисов, който заяви ,цитирам:" „Шефът на ЦРУ три дни ми е личен гост, развеждам го из София, ходим по ресторанти, по кафета... Три дни директор на ЦРУ стои в изключително приятелска среда в София, за да има време да се наспи, да се разходи, да си почине.Изявлението му, което пуснаха от посолството на САЩ, заедно го съчинихме. Специално отбелязахме постиженията на България в етническата толерантност, борбата с корупцията и организираната престъпност, финансовата дисциплина , инфраструктурните проекти. "

До момента посланик Уорлик мълчи като партизанин на разстрел. От посолството ми пратиха формален майл, без обръщение, без подписа на посланик Уорлик, който съдържаше прессъобщението /известно на всички/ за визитете на шефа на ЦРУ. Оставям на хората да коментират това.

Второ - На 25 юни 2012г.си позволих да попитам публично министър- председателя :"Кой сте вие, господин Борисов? Е ли на върха на държавата ни престъпник?"и го призовах публично да отговори и на висок глас да съобщи верни ли са грамите на посланик Джон Байерли, верни ли са твърденията на „Тагесцайтунг", на „Ди велт",че е бил свързан с престъпността в България и на Балканите, че е замесен с амфетамини, че е закърмен от силовите групировки на прехода, че е отговорен за 30 поръчкови и неразкрити убийства.

Трето - Призовах Борисов да отговори и на сигнала за миналото му до Специалната комисия по организирана престъпност, корупция и изпиране на пари към Европейския парламент (CRIM) от Петър Пенчев от Асоциацията на свободното слово „Анна Политковска"и журналистите Атанас Чобанов и Асен Йорданов , създателите на сайта „Биволъ".

Четвърто - „Дойче веле" също попита:"Щеше ли Борисов още да е премиер, ако се знаеше, че зад обвиненията срещу него стои не друг, а американското ЦРУ, пита в тази връзка германският "Тагесцайтунг". Журналисти от вестника са провели собствено разследване, което е показало, че зад източника / за миналото на Борисов/,с псевдоним СИМО, появил се в депешите от американското посолство в София, стои американското ЦРУ. Много други депеши, изтекли в сайта Уикилийкс, съдържат закодирани информации от същия източник - СИМО. Бивш шеф на отдел в ЦРУ е потвърдил пред германското издание, че СИМО е псевдонимът на ЦРУ за вътрешна употреба".

Пето - Логически възниква въпросът:"Свободна ли е България в отношенията си със САЩ, ако доклад за миналото на българския министър-председател Бойко Борисов е заключен в касата на ЦРУ? "

Шесто- Отново призовавам :

1.Господин Борисов, длъжен сте да признате или опровергаете сведенията за миналото си.

2.Посланик Уорлик, отговорете с подписа си по какъв повод и доколко е било официално посещението на Директорът на ЦРУ Петреъс в България5 до 7 юни, 2012 г."

Ако Борисов и Уорлик продължават да мълчат, това означава, че крият истината, не е ли така?! А, ако крият истината - каква е цената за България?

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес