Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ: Още три фирми ще събират тол таксите, но ще им отнеме време да се интегрират

20 март 2024, 15:45 часа • 958 прочитания

Още три фирми ще събират тол таксите, но ще им отнеме време да се интегрират, стана ясно от думите на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Ясен Йорданов.

Той бе изслушан на заседанието на регионална комисия, която разглежда постъпили сигнали за наличие на нерегламентирани и корупционни практики.

Сигнали от страна на фирмите

Въпросът по темата дойде от народния представител от БСП Манол Генов, който е бил сигнализиран от две фирми, които имат договори за електронно събиране на пътни такси, но все още са в режим на изчакване.  

Новите договори

Шефът на АПИ от своя страна призна, че има сключени нови договори. Той отбеляза обаче, че след сключването на такива договори се извървява една процедура по интеграция, която е със срок от 1 година.

"С първото дружество, което има сключен договор през ноемри, сме посредата на този процес. С другите две дружества договорите са сключени впоследствие, но те също изминават пътя на интеграцията", уточни Йорданов. 

Темата е актуална

От своя страна председателят на регионална комисия и депутат от ГЕРБ Николай Нанков определи темата като много актуална и обърна внимание, че депутатите ще се занимават с нея, разглеждайки промените в Закона за пътищата. ОЩЕ: Четвърта фирма с договор за електронно събиране на пътни такси

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес