Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 км е опашката на вход и изход на "Кулата"

14 юни 2017, 12:39 часа • 1280 прочитания

В момента на изход от страната опашката от чакащи товарни автомобили на ГКПП „Кулата“ е 4 км, около 4 км товарни автомобили чакат и на вход за България. Това съобщи Лора Любенова, говорител на ГД „Гранична полиция“, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ заради акцията на ДАНС и ГДБОП през изминалата нощ, до сутринта се е била образувала опашка от около 5 км на вход и на изход от страната, а движението е било възстановено в 3.30 часа. „Започва да се нормализира движението на Граничния пункт „Кулата“, след като беше възстановено.

Рано сутринта работиха по 1 кантар на Агенция „Митници“ на вход и на изход от страната и това също доведе до известно натрупване на товарни автомобили“, посочи Любенова. Тя съобщи, че е създадена организация от Агенция „Митници“ да бъде обработен товарният трафик и в момента на изход работят три кантара за товарни автомобили, а на вход – 2. „Така че се очаква този интензивен трафик да бъде овладян.

От страна на „Гранична полиция“ няма проблем с обработването на документите. Няма проблеми и с пропускането на леки коли и автобуси“, допълни говорителят на „Гранична полиция“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес