Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свлекла се земна маса събори къща в Смолян, има ранени (СНИМКИ)

12 януари 2021, 12:03 часа • 1884 прочитания

Къща е съборена от свлекла се земна маса в Смолян. Снощи, около 22:43 часа е постъпил сигнал, че на ул. “Младост“ в Смолян, в резултат на проливните дъждове се е свлекла земна маса, която е съборила къща с единадесет живущи в нея.

Екипи на полицията и пожарната в Смолян евакуирали всички от срутената постройка, която се намира в циганската махала.

„Шестима от тях са получили различни наранявания и им е оказана медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД гр.Смолян. Сред пострадалите няма хора с опасност за живота. След изключване на електрическото захранване е ликвидирано и произшествието към 23:55 часа“, съобщават от полицията. 

„Eдно дете и една жена са настанени в болница за лечение. В момента подготвяме две общински жилища, в които ще им предложим да се настанят, ако пожелаят. Сутринта, когато бях при тях, отказаха, но може да размислят. Всички са по къщите на роднини. Не мога да ви кажа с точност колко са децата в жилището. Едни казват, че са 11 човека, други – че са над 20. Затова очаквам да ми дадат списък. Ще направим и справка в ГРАО. Поне едното семейство има седем деца. Казват, че са 4 семейства. Хранителни продукти също ще им предоставим“, заяви зам.-кметът на Смолян Марияна Цекова.

Още: Поражения от дъжда, частично бедствено положение в Доспатско (СНИМКИ)

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес