Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не се предвижда удължаване на грипната ваканция в Сливен

28 януари 2019, 12:43 часа • 6540 прочитания

Не се налага удължаване на грипната ваканция в Сливен. Официалното становище ще бъде взето днес след заседание на Регионалното бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания, предвидено за ранния следобед. Това каза за Actualno.com началникът на Регионалното управление по образованието Боян Аксаков.

Той подчерта, че обявената грипна епидемия вероятно ще остане в сила, но няма да има удължаване на грипната ваканция за учениците.

Според Аксаков взетите превантивни мерки са постигнали своя резултат и са ограничили разрастването на грипната епидемия сред учениците. Това ще спомогне за нормалното протичане на учебния процес.

Продължаваме да събираме информация за отсъстващите поради заболяване ученици, каза още Боян Аксаков. При необходимост, ще бъдат преустановявани учебните занятия в отделни училища.

Регионалното бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания включва представители на лечебни заведения за болнична и доболнична помощ, на Регионалното управление по образованието, специалисти по инфекциозни болести и епидемиолози.

 

Мариана Иванова
Мариана Иванова Отговорен редактор
Новините днес