Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

The New York Times отказа да уволни свой журналист заради сексуален тормоз

21 декември 2017, 09:06 часа

Ръководството на една от най-популярните американски медии The New York Times обяви, че няма да уволни политическия си репортер и старши кореспондент в Белия дом Глен Тръш, който беше обвинен от негова колежка в сексуален тормоз. Той ще бъде единствено временно изтеглен от журналистическия пул на Белия дом, изтъкват от изданието, предаде БГНЕС.

"Въпреки че смятаме, че Глен е действал оскърбително, сметнахме, че той не заслужава да бъде уволнен. Вместо това ние го отстранихме от работа за два месеца и го премахнахме от Белия дом, съобщи редакторът на изданието Дийн Бакет и допълни, че според него това е "най-адекватното решение на ситуацията".

От вестника уточниха още, че през въпросния период, журналистът ще бъде задължен да премине курс за "подобряване на поведението на работното място".

50-годишният Глен Тръш беше обвинен в сексуален тормоз от редактора на сайта "Вокс" Лора Макган. По думите ѝ, той я подложил на сексуален тормоз в един от баровете във Вашингтон, докато двамата са работили заедно в друго издание - "Политико".

В отговор на обвиненията Тръш заяви, че "доколкото помни, по време на инцидента той е действал по взаимно съгласие". Въпреки това той поднесе публичните си извинения.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес