Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правим българска версия на "Здрач"

12 юни 2012, 20:09 часа

След откриването на „вампира” от Созопол, темата за кръвопийците стана доста популярна у нас. От нея се вдъхнови и Любен Дилов-син, който обмисля да създаде пълнометражен филм, информира в-к Стандарт. Това призна сценаристът на медийния фестивал Медиамикс.

"Вампирската тема е универсален сюжет. Може да се разработи по всякакъв начин - като исторически, мистичен, любовен филм или екшън". Явно е въпрос на време и финансиране да видим родна версия на "Здрач".

Дилов се въздържа от повече подробности, но пък разкри любопитни моменти от кухнята на сериала "Седем часа разлика", върху чиито сценарий се труди с Милена Фучеджиева.

Той сподели, че темпото, с което се работи е „зловещо”. Една серия се прави за 4 дни, което означава между 10 и 11 часа работа дневно. Дилов посочи, че някои от сериалите като "Седем часа разлика", "Под прикритие" и "Стъклен дом" се продават добре в Македония и Турция, но не могат да надскочат региона. "Ако искаме да продаваме сериали, не трябва да се ограничаваме в националните теми, защото така свиваме и пазара си", допълни той.

Редактор: Боряна Кръстева

 

 

 
Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес