Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина звезда от култовия американски сериал "Централна болница"

11 май 2023, 14:10 часа

Актрисата Жаклин Земан, позната от ролята ѝ на Боби Спенсър в култовия американски сериал "Централна болница", е починала на 70-годишна възраст. Новината бе съобщена от изпълнителния продуцент на сериала Франк Валентини в Twitter.

"От името на семейството на "Централна болница", с разбито сърце ви съобщавам за смъртта на нашата обичана Жаки Земан. Точно както нейния персонаж - легендарната Боби Спенсър, Жаки беше ярка светлина и истински професионалист, който донесе толкова много позитивна енергия с работата си. Жаки много ще ни липсва, но позитивният ѝ дух винаги ще живее сред екипа ни. Изпращаме сърдечна любов на близките ѝ, приятелите, семейството и най-вече на дъщерите ѝ Касиди и Лейси."

Жаклин Земан се присъединява към екипа на "Централна болница" през 1977 г. и се снима в 880 епизода. Четири пъти е номинирана за награда "Еми" - три пъти за ролята на Боби Спенсър и веднъж за превъплъщението ѝ в София Мадисън в сериала "The Bay".

В публикация от профила на сериала "Централна болница" в Twitter се казва още: "Тя оставя след себе си номинирания за "Еми" образ на лошото момиче, което се превръща в герой и винаги ще бъде помнена с доброто си сърце и заразителен дух. Съсипани сме от новината за смъртта ѝ и изпращаме най-дълбоките си съболезнования на всички близки на Жаки."

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес