Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оперираха Хю Джакман заради раково образувание на кожата

22 ноември 2013, 10:46 часа

Австралийският актьор Хю Джакман е претърпял операция по премахване на доброкачествено раково образувание на кожата, информират световните агенции.

За хирургическата намеса съобщи самият той на своята страница в социалната мрежа. По думите на австралиеца, по настояване на съпругата си Дебора, той неотдавна посетил дерматолог, за да бъде прегледан, след като необичайно петно се появило на носа му. "Тя се оказа права", пише Джакман на своята страница. "Оказа се, че имам базалноклетъчен карцином!".

Джакман посъветва своите 3,5 милиона почитатели в "Туитър" да не следват неговия лош пример. "Не пропускайте прегледите при лекаря и използвайте слънцезащитни кремове", бяха заръките на холивудския идол.

Джакман пусна в мрежата своя снимка с превръзка на носа. Актьорът не уточни кога е била извършена операцията и на какъв стадий е бил карциномът.

Тази форма на рак е сред най-често срещаните ракови заболявания на кожата. Всяка година в САЩ се диагностицират над 2 милиона случая на базалноклетъчен карцином. Той е лечим, когато е ограничен до малка зона на кожата, пише БТА.

Соня Иванова
Соня Иванова Отговорен редактор
Новините днес