Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мелинда Гейтс се е готвила да се разведе с Бил Гейтс и заради връзките му с обвинен в трафик на деца

10 май 2021, 07:35 часа

Съпругата на Бил Гейтс започва подготовката за развода със съпруга си още през 2019 г., пише The Wall Street Journal, позовавайки се на добре запознати източници и документи, предаде БГНЕС.

Според тях, Мелинда Гейтс е обсъждала въпроса за развода с адвокати поне от 2019 г., като се свързва с няколко адвокатски кантори наведнъж. Съгласно информацията във вестника, двойката не е посочила причината за развода, но източници твърдят, че Мелинда Гейтс, наред с други неща, е била притеснена от контактите на съпруга си с покойния банкер Джефри Епстийн (Епщайн), който беше обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация. Банкерът обаче умря при странни обстоятелства преди да се стигне до реален съд.

Мелинда Гейтс многократно се е консултирала с адвокати през октомври 2019 г., след като в медиите се появяват съобщения за срещите на Гейтс със самоубилия се в ареста милиардер (има съмнения, че не става въпрос за самоубийство). Говорител на Гейтс каза още през 2019 г., че основателят на Microsoft е обсъждал благотворителност с Епстийн, но съжалява за тези срещи и ги смята за грешка.

Представителите на Бил и Мелинда Гейтс отказаха да коментират причините за развода, пише вестникът.

Още: Бил Гейтс пуска комари-мутанти - какво всъщност се крие зад една уникална инициатива

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес