Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама арестувани за опит да прекъснат концерт на Rammstein в Берлин

18 юли 2023, 07:34 часа

Полицията в Берлин е арестувала двама души за опит за намеса в озвучителната система по време на втория концерт на изпадналата в криза метъл група Rammstein в неделя вечерта на Олимпийския стадион в германската столица. Трета жена, заподозряна в участие в инцидента, е успяла да избяга от служителите на реда.

Инцидентът става на фона на протестите срещу групата заради неотдавнашните обвинения в сексуално насилие, отправени срещу фронтмена Тил Линдеман. Няколко жени обвиниха вокалиста в различни прегрешения, в това число сексуални посегателства на партита след концерти, които фронтменът на групата отрича. ОЩЕ: Барабанистът на Rammstein е разтърсен от обвиненията срещу Тил Линдеман

Според говорителка на берлинската полиция охранители на концерта са забелязали тримата заподозрени да бърникат в кабелните канали, водещи до високоговорителите в близост до сцената. 

По данни на полицията, изнесени днес, все още не е ясно каква е била целта на 36-годишния мъж и 24-годишната жена. И двамата първоначално са били арестувани, а след това са били свободени в очакване на разследване за опит за повреждане на имущество. На въпрос относно инцидента от Rammstein са отказали да предоставят повече информация, пише БТА.

Протести в събота посрещнаха първия от трите концерта на групата в Берлин, като активисти поискаха изявите ѝ да бъдат забранени. Охраната на концертите в германската столица беше засилена, като бяха включени както униформени, така и цивилни служители по сигурността.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес