Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Кауфман ще получи посмъртно звезда на Алеята на славата

16 август 2023, 00:07 часа

Легендарният шоумен и сценичен изпълнител Анди Кауфман, който предпочиташе да го наричат "човек на песента и танца", вместо комик, ще бъде почетен посмъртно със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи сайтът на популярната атракция. 

Звездата на Кауфман ще бъде 2761-ата на прочутата алея в Холивуд и ще се намира в близост до театър "Рикардо Монталбан". На церемонията по откриването ѝ на 24 август ще присъства Майкъл Кауфман, който ще приеме звездата в категорията за телевизия от името на покойния си брат.

Анди Кауфман е работил в популярни телевизионни шоута като "Такси" и "На живо в събота вечер". "За нас е гордост да почетем този емблематичен човек на холивудската Алея на славата", каза продуцентката на церемониите Ана Мартинес, наричайки шоумена "гений" и "уникална икона в света на комедията".

Още: Гал Гадот, Мишел Йео и Гуен Стефани ще получат звезди на Алеята на славата в Холивуд

Анди Кауфман умира на 16 май 1984 г., след като губи битката с рака на белия дроб. Историята на живота му е разказана във филма "Човек на Луната" (1999), в който в образа на комика се превъплъти актьорът Джим Кери, припомня БТА.

Любопитно: Няма да познаете чия е единствената звезда на Алеята на славата в Холивуд, която не е на земята

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес