Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

WikiLeaks: Румънска софтуерна компания е затруднила най-много ЦРУ в хакването

09 март 2017, 14:39 часа • 4854 прочитания

WikiLeaks качиха на своя сайт над 8000 секретни страници, използвани от ЦРУ във връзка с някои от най-популярните антивирусни продукти и технологии.

В информацията се посочва, че американските разузнавателни служби са били наясно с пропуските на продуктите, които са предназначени да не позволяват онлайн нахлуване в нашето пространство.

Публикуваните от WikiLeaks данни не са достатъчни, за да се направят по-категорични изводи за надеждността на продуктите на пазара, съобщава abcnews.

Ето и каквo е нивото за сигурност на най-големите антивирусни продукти.

COMODO

ЦРУ съобщава, че тази антивирусна програма може да следи всички заплахи в нея, но едновременно с това може и да позволи лесен достъп на киберпрестъпниците.

Главният изпълнителен директор на компанията веднага излезе с информацията, че тези данни са били актуални за продукта COMODO 6 и веднага са били забелязани от производителя. Актуалният софтуер на компанията е COMODO 10.

KASPERSKY LAB

Това е може би софтуерът, който се използва най-често от потребителите за онлайн сигурност. ЦРУ обаче е успял да пробие сравнително лесно сигурността, която осигурява продукта и по този начин милиони хора са били следени онлайн.

AVIRA

Според данните оповестени от WikiLeaks, системата за сигурност е била разбита много лесно и бързо специалистите на ЦРУ.

AVG

Главният технологичес директор на компанията заяви, че компанията е имала проблеми със своя софтуер в миналото, но нещата вече са изчистени и системата за сигурност на AVG е сред най-добрите в света.

BITDEFENDER

Базираната в Румъния компания очевидно е направила най-добрият софтуер за антивирусни системи, след като дори в записките на ЦРУ се отбелязва колко време и усилия е отнело на агенцията да успее да пробие системата.

"Засичали сме инструментите на ЦРУ да пробиват нашата сигурност", коментира представителят на компанията Мариус Бутерци.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес