Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Spotify съкращава 200 работни места в подразделението за подкасти

05 юни 2023, 20:50 часа • 1149 прочитания

Spotify, световният лидер в аудиострийминга, обяви днес, че ще съкрати 200 работни места в подразделението си за подкасти. Това е втори кръг съкращения, който компанията предприема в хода на преструктурирането си след години за засилени инвестиции, информира Ройтерс. 

Решението засяга около 2 процента от персонала на компанията. Други онлайн платформи като Meta Platforms и Roku също за втори път съкратиха работни места заради икономическата несигурност. През последните години Spotify инвестира засилено в изграждане на бизнеса си с подкасти с надежда, че по-силната ангажираност на аудиторията на този формат ще привлече повече рекламодатели. Това обаче доведе до рязко увеличаване на разходите на компанията, които миналата година нараснаха два пъти по-бързо от приходите, предава БТА. 

Повишените лихви и високата инфлация също така принудиха бизнесите да свият разходите за реклама.  В отговор по-рано тази година Spotify вече съкрати 6 процента от персонала си и обяви оттеглянето на Доун Остроф, която помогна за изграждането на подразделението за подкасти и го преведе през редица предизвикателства.  

 

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес