Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Киберполицията пуска суперкомпютъра 666

30 декември 2015, 14:43 часа • 13693 прочитания

Суперкомпютърът на Киберполицията (CYBERPOL), наречен 666, ще бъде пуснат на 13 април 2016 година, съобщава veteranstoday.com

Смята се, че този суперкомпютър ще синхронизира всички данни за киберпрестъпления и ще съдържа информация за всички издирвани престъпници и престъпления, извършени в киберпространството.

Всъщност никой не знае къде ще бъде разположен този компютър. Има слухове, че той ще се намира на обект на Пентагона в Антарктида.

Названието CYBERPOL (Киберполиция) много бързо стана известно от 2013 година насам, когато службата се появи и беше незабележима за киберхакерите. Смята се, че сайтът cyberpol.org има около 500 000 посещения дневно, но администрацията не споделя данни с външни организации.

Предполага се, че когато дейността на злосторници бъде регистрирана в 666, тя няма да може да бъде отстранена и всички данни ще се предават едновременно на всички свързани органи. Фактически това ще позволи да се предотвратят киберпрестъпления в бъдеще и ще внесе ново измерение в киберинтеграцията с използването на "невронна мрежа" от полицейските организации, свързани с разследването на киерпрестъпления.

Подобен компютър вече има в Белгия, той е известен като The Beast, но мощността му е несравнима с 666.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес