Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 признака, че е време да смените компютъра си

06 юни 2015, 10:10 часа • 27609 прочитания

Няма нищо вечно, включително и технологичните джаджи. Кога обаче настъпва моментът, в който е добре да заменим компютъра си? Анализаторите от PC World ни съветват как да разберем:

Не можете да инсталирате най-новата версия на операционната система

В миналото, новите версии на операционните системи не бяха приоритет за много от потребителите. Важните нови версии излизаха на всеки три или четири години и трябваше да платим, за да можем да ги инсталираме. Ето защо потребителите рядко прибягваха към инсталирането на най-новата версия на платформата с която работят. Неща обаче вече не стоят така. Днес обновлението на операционната система е по-важно и желано от всякога. Всяка година, ние получаваме актуализация, която фиксира бъгове и добавя нова функционалност. Но с всяка актуализация се увеличават минималните хардуерни изисквания, на които трябва да отговаря компютърът ви. Ето как рано или късно няма да може да инсталирате най-новата версия на операционната система, с която работи компютърът ви и ще трябва да си купувате нов.

Машината ви е твърде шумна

С течение на времето, компютрите стават по-шумни отколкото са били в началото. Включете го и можете да чуете хард диска. Компания за възстановяване на данни Datacent е създала колекция от звуци, които помагат за идентифицирането на различни проблеми с хард диска на компютъра ви. Вентилаторите също в един момент може да започнат да работят по-шумно. Точно както при автомобилните двигатели, обаче, един неочакван шум често е лош знак.

Кои са останалите 3 признака, че е време да смените компютъра си прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес