Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Музикален театър на открито за най-малките (СНИМКИ)

28 юни 2020, 15:20 часа • 4133 прочитания

От 03.07.20 г. до 26.07.20 г. Музикалният театър играе за най-малките си зрители любимите им музикални приказки на откритата лятна сцена Кино „Кабана” в Парка на НДК. Гледайте мюзикълите за малки и големи: „Ян Бибиян” (3-ти юли, петък и 26-ти юли, неделя), „Котаракът Шарл“ (4-ти юли, събота), „Златното петле” (10-ти юли, петък) и „Да целунеш принцеса“ (12-ти юли, неделя и 24-ти юли, петък). Началото е от 11:00 ч.

Билетите се продават на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-07 и на касата на Музикалния театър. Два часа преди всеки спектакъл - и в кино „Кабана”.

На 3-ти юли, петък и на 26-ти юли, неделя от 11:00 ч. в кино „Кабана” ще бъде представен мюзикълът за малки и големи „Ян Бибиян” от композитора Димитър Вълчев. Децата ще могат да проследят със затаен дъх приключенията на палавника Ян Бибиян, който се сприятелява с дяволчето Фют и попада в подземното царство на злия магьосник Мирилайлай. Режисьор на спектакъла е Явор Радованов. В главните роли гледаме: Боряна Йорданова (Ян Бибиян), Божанка Груева (Дяволчето Фют) и артистите Теменужка Трифонова, Георги Ханджиев, Димитър Павлов и други.

На 4-ти юли, събота от 11:00 ч. артистите на Музикалния театър ще играят за своите най-малки зрители „Котаракът Шарл“. Мюзикълът на Жул Леви е по приказката на Шарл Перо “Котаракът в чизми”. Говорещият и хитър котарак старателно напътства Жан и му помага да се ожени за царската дъщеря. Двамата приятели ще минат през много препятствия, но заедно и с песен на уста. Режисьор на спектакъла е Калина Ангелова. В ролята на Котарака Шарл ще видим Илона Иванова. Участват още Елица Красимирова (Натали), Румен Григоров (Пипо), Светлана Иванова (царицата), Лъчезар Лазаров (магьосникът) и други.

Само на 10-ти юли, петък, на лятна сцена кино „Кабана” от 11:00 ч. зрителите ще могта да гледат „Златното петле”. Приказка за хитрата лисица и добрия сив вълк, който всички мислят за лош. Той трябва да отгледа Златното петле от яйцето, отмъкнато от Лисицата. Петлето нарича вълка свой баща и за него той е най-добрият, най-умният и най-смелият. Никой досега не е обичал вълка и не го е карал да се чувства щастлив. Автор на музиката е Вячеслав Улановски, а режисьор е Юлия Маринова. В ролята на златното петле гледаме Зорница Дамянова. Участват още Тодор Велков (вълкът), Станимира Василева (лисицата) и артистите от Хора на Музикалния театър: Таня Гошева, Ася Цветанова, Десислава Тодорова.

На 12-ти юли, неделя и на 24-ти юли, петък от 11:00 ч. в кино „Кабана” ще бъде поставена пиесата „Да целунеш принцеса” – мюзикъл на Юлиян Слабаков по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“. Автор на либрето е на Панчо Панчев – Дядо Пънч. Децата ще видят една забавна история за капризната принцеса и принцът, който става свинар, за да й докаже, че в живота по-ценни са истинските неща. В ролите участват Людмила Козарева (феята на приказките), Александър Панайотов (принцът), Боряна Йорданова (принцесата), Юлия Маринова (графинята) и Александър Василев (императорът).

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес