Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-вкусният сос за пълнени чушки - ще си оближете пръстите!

22 август 2024, 22:15 часа

Кой не обича да си похапва пълнени чушки с кайма и ориз? Това класическо ястие е любимо на много българи, но това, което го превръща в истинско кулинарно изкушение, е сосът, който го съпровожда. Ако търсите начин да впечатлите близките си с вкусна и ароматна вечеря, то днес ще ви разкрием как да приготвите най-вкусния сос за пълнени чушки, който ще накара всички да си оближат пръстите!

Как се прави миш-маш с печени чушки?

Какви продукти са ви нужни?

За да създадете този божествен сос, ще ви трябват следните съставки:

  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици кисело мляко
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 супени лъжици брашно с връх

Тези продукти са напълно достатъчни, за да приготвите сос, който ще подчертае вкусовете на пълнените чушки и ще придаде на ястието неповторим завършек.

пълнени чушки

Начин на приготвяне 

Докато сместа за пълнените чушки се охлажда, вие можете да се заемете с направата на соса. Това е идеалният момент да създадете нещо наистина специално.

Започнете с разбиване на яйцата, към които добавете киселото и прясното мляко. Разбъркайте внимателно, докато получите хомогенна смес. След това прибавете брашното, като продължавате да разбърквате, за да избегнете образуването на бучки. Крайният резултат трябва да бъде гладка и кремообразна консистенция.

Колко време се пекат пълнени чушки - ето как да сме сигурни

Когато чушките се изпекат, извадете ги от тавата. Съберете соса, който се е отделил при печенето, и го смесете с предварително приготвения сос. Поставете всичко обратно на котлона и гответе на умерен огън, като не спирате да разбърквате. Целта е сосът да се сгъсти и да придобие богат и плътен вкус.

Тази рецепта за сос за пълнени чушки е лесна за изпълнение, но резултатът е впечатляващ. Всеки път, когато го приготвите, ще се наслаждавате на вкусове, които са просто неустоими!

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес