Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невероятно лесни и вкусни за приготвяне бананови палачинки

19 февруари 2021, 10:33 часа

Тези палачинки всъщност са банани. И яйца. Яйца и банани и това е всичко. Тези две съставки, смесени заедно и изпечени на тиган с малко любов, са наистина нещо вълшебно. Ето защо:

Защо само банан и яйце?

Тези палачинки са без глутен и без млечни продукти - те наистина се правят само с банани и яйца, без трикове. На пръв поглед изглежда, че просто намачквате банани и яйца, но крайният продукт наистина прилича на палачинка. Ароматни, вкусни и златистокафяви, с хрупкави ръбове.

ЯБЪЛКИ В ПАЛАЧИНКОВО ТЕСТО

Наистина ли имат вкус на палачинки?

Това са палачинки в смисъл, че са приготвени на котлон и са прекрасно напоени със сироп, но определено не са заместител на любимата ви рецепта от неделя сутринта. Но не се разочаровайте - те са нещо повече.

Те определено имат вкус на банани, така че ако не сте любители на този вкус, тази рецепта няма да е за вас. Има и десетки начини да ги допълните, ако искате да добавите още няколко съставки. Щипка бакпулвер ще ги направи по-пухкави, а малко ванилия или мед помага да ги подсладите.

Съвети за приготвяне

На пръв поглед тези палачинки са абсолютно елементарни. Просто намачквате банан, смесвате го с яйце и изпържвате в тигана с малко масло. Но именно при пърженето може да се появят някои казуси, на които ще отговорим сега:

- Оставете ги малки – така ще се приготвят по-бързо и ще са по-лесни за обръщане

- При обръщане, оставете палачинката да се запече напълно от едната страна, преди да я обърнете. Така ще избегнете разпадането и;

-  Използвайте тънка шпатула, с която ще отлепяте и обръщате по-лесно палачинките.

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес