Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се приготвя традиционното сладко от малини

15 юни 2024, 06:00 часа

Сладкото от малини е истинска наслада за сетивата. Ароматно и плътно, то е символ на лятото и домашния уют. Докато малките плодчета се надпреварват да уловят първите слънчеви лъчи, ние можем да се насладим на тяхната сладост през цялата година, благодарение на традиционната рецепта за приготвяне на сладко от малини. В тази статия ще ви разкажем как да приготвите това вкусно лакомство в собствения си дом.

За кои хора компотът от малини е много подходящ

Необходими продукти

  • Малини - 3 кг
  • Захар - 3 кг
  • Лимонтузу - 1 пакет (10 г)

конфитюр

Начин на приготвяне

  1. Измиване на плодовете: Начинът на приготвяне на традиционното сладко от малини започва с измиване на плодовете. Отделете време да почистите малините от всички замърсявания и мръсотии.
  2. Смесване на малините със захарта: След като сте подготвили малините, сложете ги в голям съд и добавете захарта. Захарта ще помогне да се запази аромата и сладостта на малините.
  3. Варене на сместа: Поставете съда на котлон със средно висока температура и оставете сместа да заври. Намалете температурата и варете сместа около час и 30 минути, като разбърквате периодично, докато достигне желаната консистенция.
  4. Добавяне на лимонтузу: След като сместа е варена до желаната консистенция, изсипете пакетчето лимонтузу и разбъркайте добре.
  5. Налягане в бурканчета: Изсипете горещото сладко от малини в чисти бурканчета и затворете с капачки. Обърнете бурканчетата надолу и оставете да се охладят до следващия ден.

Сортовете малини, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате в градината си

Сладкото от малини е не само вкусно лакомство, но и начин да запазите аромата и вкуса на лятото през цялата година. Следвайки тази проста, но ефективна рецепта, можете да създадете у дома сладко, което ще радва вашите близки и гости.

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес