Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Зелените": В навечерието на осмата си годишнина се радваме на отлично здраве

18 май 2016, 08:30 часа • 1753 прочитания

В навечерието на осмата си годишнина "Зелените" се развиваме и се радваме на отлично здраве, подкрепата за зелените идеи расте повече от всякога, като вече сме част от управлението на 11 български общини. Разпространяваните зловредни слухове за юридическата ни смърт са напълно неверни. Това се казва в становище на ПП "Зелените" по повод прессъобщение, разпространено от НГК "Природата за хората",  в което се твърди, че Софийски градски съд (СГС) е отменил регистрацията на ПП "Зелените". Прави се и внушението, че участието на Зелените във всички избори досега е нелегитимно.

"От Решение №294/05.02.2016 на СГС ясно се вижда, че изобщо не става въпрос за отмяна на регистрацията", обяснявате от "Зелените" и обясняват: "С това решение съдът постановява, че съдържателната част от името ни "Зелените" се повтаря в името на други регистрирани организации. Съдът изрично указва на ищеца, че решението не може да бъде основание за заличаване на регистрацията на ПП "Зелените".

"Ние имаме сериозни аргументи срещу това решение и го обжалваме, като очакваме решението на СГС да бъде отменено от въззивната инстанция поради солидните ни доводи за неговата неправилност: изводите на първоинстанционния съд противоречат на материалния закон и същото е немотивирано", казват още от зелената партия. 

От политическата формация обясняват още, че през 2008 г. Фирмено отделение на същия съд е допуснало вписването на ПП "Зелените", като е преценило, че вписването под това наименование е допустимо, макар и в проведено за целта охранително производство. "Важно е да се обърне внимание на факта, че същият ищец е водил още едно дело за отмяна на решението за вписване на ПП "Зелените", като ВКС с определение е оставил жалбата на ищеца без разглеждане като недопустима и втори състав на ВКС е потвърдил това определение", пишат "Зелените".

"Не можем да не отбележим очевадното: през последните години "Зелените" постигаме множество ключови успехи в защита на природата и здравето на хората. Това обяснява многобройните опити да бъдем отстранени от политическия живот с административни и съдебни хватки, прилагани от олигархията и нейния обслужващ персонал. За нас това е ясен знак, че сме на прав път. Ето защо продължаваме смело напред", завършват от партията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес