Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво гласуваха политиците днес

05 октомври 2014, 11:25 часа • 10968 прочитания

Гласувах за повишаването на доходите и пенсиите, както и за това политически партии да не получават субсидия от държавата. Гласувах също така ЕРП-тата да се върнат в държавни ръце, добивът на злато да се върне в ръцете на държавата. Това заяви председателят на „Атака” Волен Сидеров, след като упражни правото си на вот.

Той подчерта, че всички тези неща до момента са предлагани. Запитан с кого могат да бъдат изпълнени тези идеи, Сидеров отговори, че това ще го решат избирателите и те са тези, които трябва да покажат ясно и точно в чии ръце трябва да бъде управлението.

От своя страна, водачът на листата на ГЕРБ за област Монтана Десислава Атанасова,  упражни правото си на глас в секция № 9, в СОУ "Никола Йонков Вапцаров", в град Монтана.

„Гласувах за стабилно управление, просперитет и екип, който има воля, решимост и качества да води България по европейския път на развитие", каза пред журналисти Атанасова.

След като даде своя вот, премиер Георги Близнашки , каза следното:  "Трябва да имаме един легитимен резултат на изборите и да се излъчи силно политическо правителство."

Ние като служебно правителство мисля, че направихме всичко необходимо, за да създадем нормална обстановка в страната, добави Близнашки.

Дано днешният ден се окаже хубав за българската демокрация, си пожела премиерът.

Гласувах за това в България да проведат дълго отлаганите реформи, да подредим дома си, заяви водачът на листата на Реформаторския блок за 25 МИР Меглена Кунева на излизане от тъмната стаичка.

България да бъде уважаван член на Европейския съюз, да има добра съдебна система и ефективна администрация, да има здравословен бизнес климат - всичко това днес за няколко часа е в нашите ръце. Гласувайте, призова тя. Кунева напомни, че всеки истински глас намалява влиянието на купения и контролиран вот.

Гласувах преференциално. Преференцията дава възможност да следиш отблизо човека, когото си посочил.

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес