Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валери Симеонов препоръча да не се говори много за военните сделки у нас

06 октомври 2017, 09:00 часа • 2084 прочитания

Опитите за назначаването на хора с политическа кариера продължават повече от 25 години. Тези назначения са практика. Много добре знаете, че веднага, когато се смени властта, започва една чистка не само в централната власт, но и по места. Не трябва да съдим хората дали са роднини на някого. Тези, които си вършат работата, трябва да ги пазим. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Нова телевизия, като така коментира скандалите около "Кумгейт" през последните дни.

Претоплена е манджата и с темата с Томислав Дончев. С това ли ще занимаваме хората от сутринта?, попита Симеонов по повод новите обвинения от страна на БСП по повод "Габровогейт".

Кризата със завод "Емко"

Времето ще покаже дали има държавна акция към това предприятие. Мога да подчертая, че резултатът е негативен от конфликта на държавата и тази частна фирма. Този въпрос не трябва да се говори толкова публично. Не трябва да се говори за тези военни сделки, тази информация стига до клиента купувач и до Русия като основен наш конкурент на пазара за оръжия. Не искам да говоря толкова, колкото някои мои колеги, заяви Симеонов по темата с военния завод "Емко" и отнетия лиценз за търговия на предприятието.

Конфликтът с Българския морски флот

Подготвен е сигналът за противозаконното решение на арбитражния съд на Търговско-промишлената палата. Сега се работи по втория сигнал - как е направена приватизацията на БМФ, поясни вицепремиерът. Той смята, че държавата трябва да си прибере Българския морски флот.

Припомняме, че преди време Симеонов поиска скъсване на договора за приватизация на дружеството, което сега се управлява от Кирил и Георги Домусчиеви. Според Симеонов двамата не изпълняват записаното в договора, като в предприятието сега работели малко над 100 души, а трябвало да са 2000 в края на договора, който изтича догодина. Вицепремиерът беше категоричен, че това няма как да се случи.

Тогава не закъсня и реакцията на Кирил Домусчиев, който заяви, че е безмислено да опровергава всеки ден произволните твърдения на Симеонов. "Очевидно е, че той това цели – да ме провокира с лъжите си да говоря, а след това, използвайки удобната форма - правото на отговор, да измисля нови фалшиви новини. Целта е този омагьосан кръг с омаскаряването да продължи достатъчно дълго", написа в позиция в профила си във Facebook по-рано Домусчиев.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес