Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В парламента се чудят къде е Борисов, а той инспектира "Балкански поток" (ВИДЕО)

29 юли 2020, 11:43 часа • 2466 прочитания

Въпреки протестите и скандалите в Народното събрание заради отсъствието на премиера, Борисов се включи на живо от джипа от поредната инспекция.

Министър-председателят инспектира строежа на "Балкански поток". "За да няма спекулации, да кажем, че ние си строим българската газова връзка", обясни премиерът.

"Нека българите видят какви огромни инфраструктурни строежи се правят в момента", призова министър-председателят. "След няколко месеца всичко отново ще бъде в жито", добави Борисов.

Премиерът се поинтересува за аварията на газопровода с Гърция. Стана ясно, че е отстранена. Компания на Борисов правеше директора на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

Владимир Малинов обясни,че "Булгартрансгаз" са изплатили 2,8 млн. лв. заради невъзможността да се обработват земите.

"Затова не могат да ни простят. Мечта на поколения", възкликна Борисов. По трасето има и археологически находки. "Ако не сте вие бързо да работите, нищо не може да стане", обърна се Борисов към археолозите. "В момента над 78 обекта са открити и се проучват", допълни Малинов.

Борисов обясни, че когато се направи връзката всякакъв вид газ ще може да преминава през България и ще има алтернатива при аварии като тази с газопровода с Гърция.

Малинов пък разкри, че трасето на Балкански поток минава под 3,2 км реки. Използва се и чисто нова немска машина за копаене. Tой обяви, че освен за газовата свързаност се работи и за дигиталната свързаност в района.

Инспекцията на премиера идва непосредствено след поредната порция аудиозаписи, които изтекоха в публичното пространство. На тях мъж с гласа на Борисов адресира президента по познатия вече вулгарен начин.

Освен това, обиколката с джипа се случва и паралелно с обявения национален митинг, който започва в столицата още от сутринта.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес