Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трифонов се опитва да защити идеята си за президентска република с думи на Желю Желев

29 август 2022, 15:34 часа • 5178 прочитания

Слави Трифонов се опитва да защити идеята си за президентска република с думи на Желю Желев, стана ясно от негов пост в социалната мрежа "Фейсбук". Припомняме, че лидерът на "Има такъв народ" предложи референдум за президентска република и обяви, че трябва да се "разбие цялата политическа система". 

"По повод изявлението ми в петък, чух много думи. Лъжливи, сериозни, смешни, страхливи, всякакви думи. Но сега искам да чуете думите на първия демократично избран президент - Желю Желев. Те са произнесени през 2012 г.", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифинов. 

Трифонов е споделил откъс от интервю в неговото предаване от 10 януари 2012 г., в което президентът на Република България в периода 1990-1997 г. Желю Желев казва: "Винаги съм смятал, че България трябваше да стане президентска република, не парламентарна, защото такъв тежък период, в който навлизаше страната - една посткомунистическа държава, трябва да има силна изпълнителна власт, която веднага да взема законите, които гласува парламента и да ги реализира". 

Още: Ива Митева заговори за полупрезидентска република

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес