Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тома Биков: Има време да ни потърсят до петък за избора на гуверньор на БНБ

13 април 2022, 08:26 часа • 4721 прочитания

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков очаква, ако някои иска подкрепа от опозицията за нов управител на БНБ, да я потърси публично. Има време до петък, коментира Биков от Народното събрание за БНТ.

Със сигурност има отслабване на българската позиция по темата за Република Северна Македония и наложеното вето, посочи депутатът.

ГЕРБ няма против България да преговаря с Република Северна Македония за членство в Европейския съюз, но Тома Биков не вижда Северна Македония да е направила и крачка по спазване на договора между двете държави. Тома Биков настоя за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) по темата. 

Според Биков страната се намира в ситуацията на множество кризи и в същото време правителство, което не само, че не решава кризите, но предизвика и новите. 

В отговор на опозицията, пред камерата на БНТ застана Атанас Зафиров от БСП. БСП няма да подкрепи нито един от двамата политически кандидати за нов управител на БНБ, подчерта Зафиров. Според него коалиционните партньори могат да преосмислят позицията си и да започнат отначало. 

Той се надява до петък да има преосмисляне на позицията за гуверньор на БНБ. Прекалено много въпроси стоят пред коалицията, за да се отиде на предсрочни избори. Рано е да се отива на нови избори, коалицията е стабилна, увери Зафиров. 

ОЩЕ: Политолог: Промяната все още не е лъснала пред очите ни

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес