Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татяна Дончева: Пламен Николов няма право сам да оттегли кандидатурата си

11 август 2021, 09:20 часа • 3211 прочитания

Кандидат премиерът Пламен Николов няма право сам да оттегли кандидатурата си.  Това каза Татяна Дончева от "Изправи се БГ. Ние идваме" на влизане в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Тя обясни, че кандидат премиерът подписва декларации, че поема ангажимент да състави правителство; че отговаря на условията за това. 

"Тук не е иди ми дойди. Ние не сме на "Женския пазар". Хванаха един от пътя да го направят министър - председател, сега по същия начин го изкарват" ,коментира тя и подчерта, че е имало много индикации, че на някои хора това им е театър, кино, сценарий и поредно предаване. 

Дончева каза, че волеизявление от трибуната на Пламен Николов също не слага край на процедурата, а се създава конституционен прецедент. 

Тя призова да се постигне съгласие и да не се стига до създаването на прецедент, който по думите е следващият, след създадения от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е отказал да бъде депутат и не е пожелал да дойде в парламента, за да направи нещата както трябва.

Дончева не пожела да коментира бъдещи предсрочни избори и каза, че са изправени пред обучени хора, които са имали очаквания, че номерът им ще мине, но не се получи. 

Тя призова да се поохладят страстите, за да се прецени по какъв път да се тръгне.  

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес