Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сотир Цацаров: Няма да се откажем от делото за Цветан Василев

29 септември 2017, 09:30 часа • 2706 прочитания

Следващите стъпки по случая "Цветан Василев" са насрочване на делото в съда и започване на съдебен процес. Ние няма да се откажем от делото за Цветан Василев. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му казусите с оръжейните заводи "Дунарит" и "Емко" не са казуси на държавното обвинение.

Според Цацаров прокуратурите по места не са нито достатъчно активни, нито са доказали, че бранят достатъчно интереса на хората. Понякога мудността, липсата на достатъчно бърза и адекватна реакция - тя ме дразни невероятно, дразни ме пасивността, неусещането за това, което трябва да се направи, заяви още обвинител номер едно пред Нова телевизия.

Изборът на нов Висш съдебен съвет

Не може да има упреци, че тези избори са били опорочени. Ако има някакви укори, всеки трябва да се сърди за собствения си вот. Няма избор, който е имало у нас, и да не са оставали съмнения. Този ВСС трябва да работи и да работи по-добре от предишния. Трябва да оправдае очакванията на тези, които са го избрали, категоричен бе Цацаров.

Всичките дрязги, крамоли и скандали се отразяват крайно негативно в лицето на нормалния български гражданин. Тези скандали са нужни някому, за да се поддържа постоянно темата за лошите и добрите във Висшия съдебен съвет. Но гражданинът иска справедливост - като започнем от нормалните битови престъпления и стигнем до грабежа на инкасото - в част от институциите има огромни кривици, смята Цацаров.

Посещението на Юрий Чайка у нас

По думите на Цацаров посещението на руския генерален прокурор Юрий Чайка е политизирано от онези политически субекти, които по един или друг начин са позабравени на политическата сцена. Отношенията между българската и руската прокуратура са професионални, лаконичен беше главният прокурор.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес